Scrisoare de majorat

Scrisoare pentru mine, mama. Dupa 18 ani.

  1. Incearca sa accesezi o stare usor hipnotica atunci cand te mai trezesti ca  intrebi: ai plecat, ai ajuns.
  2. Fa un efort si uita vremurile in care doar tu hotarai  la ce spectacole de teatru, film sau vacante e bine sa mearga ea..
  3. “Ai mancat” “pune caciula” ” e tarziu, hai la culcare” -delete! Delete all!
  4. Incearca sa dormi in cele 364 de nopti dinaintea plecarii ei cu avionul.
  5. Idem
  6. Idem
  7. Idem

Am scris lista asta de mai multe ori. Am lipit o pe pereti ca sa-mi intre bine in cap. Pe mai multi pereti. Creierul a inteles perfect cum sta treaba. N-am ce sa-i reprosez. Exista insa un miez din mine caruia ii este imposibil sa accepte ca Rafi este de acum Rafaela si ca anii ei au ajuns la 18.

Scrisoare pentru Ea. La 18 ani. 

Te rog sa-ti scrii singura povestea vietii. Nu lasa stiloul jos, nu-l da altcuiva si nu scrie dupa dictare. Asuma-ti ce ai scris. Nu exista poveste buna sau rea. Exista poveste asumata si atat. Vei si gresi. Bravo tie! Asa si trebuie! La cum te cunosc, vei transforma esecurile in cele mai mari obiective de dezvoltare personala. Te vor lovi oameni, fapte, intamplari. Si asta e bine! Durerea apare oricum in aceasta viata. Suferinta va fi “alegerea” ta.

Dupa 18 ani, fac un pas inapoi. Sunt in spatele tau. Acolo voi fi mereu. O sa astept insa sa ma chemi tu  atunci cand vei avea nevoie.

P.S. Acum sa trecem la lucrurile serioase! Cu adevarat serioase! Fetelor, sa-mi dati si mie un semn va rog cand ajunge azi copilul la liceu! Rugamintea vine de la o prietena. O nevrotica. Nu vrea sa accepte in ruptul capului ca, de astazi, copilul ei nu mai e copil si ca e adult cu acte.

La multi ani, Rafi! …Pfff….Rafaela!

Cu dragoste,
Mama

Phone: 0739-000-550
Str. Muzeul Zambaccian nr.33, et.2
Bucuresti, Sector 1, Romania