#PovestiDinTerapie

Maria a apelat la mine într-un moment de cumpănă în viaţa familiei sale. Maria este mama şi soţie. Într-o nefericită zi, Maria a aflat că fratele ei a decedat. Întreaga familie a fost cuprinsă de o durere cumplită. Fetiţa Mariei a suport cel mai greu faptul că unchiul ei preferat nu mai era lângă ea. Aşa a ajuns Maria la mine. M-a sunat spunându-mi că nu mai ştie ce să facă cu fetiţa ei, care pare să nu reuşească să treacă peste acest moment dificil. M-a rugat să programăm o sedinţă de terapie cu cea mică. I-am propus ca prima şedintă să aibă loc între mine şi ea. Aleg întotdeuna să mă văd prima dată cu părintele pentru a culege cât mai multe informaţii despre copil. Aşa că am stabilit prima întâlnire la cabinet direct cu Maria. Mi-a explicat că cea mică nu mai doarme, este mereu speriată şi tristă. Mi-a spus că a încercat să îi explice pe înţelesul unui copil. I-a spus că unchiul ei a plecat puţin ‘’să se odihnească’’. În şedinţele pe care le-am avut împreună, am reuşit să reconstruim traseul pe care familia l-a avut în această perioadă şi am identificat de unde venea teama şi anxietatea resimţită de fetiţă. Când venea de la serviciu, mama obişnuia să îi spună fetei că este obosită şi că se duce ‘’să se odihnească’’. Copilul asocia această expresie cu moartea unchiului. Trăia în teamă… că o va pierde şi pe mama ei. În timp ţi datorită terapiei, Maria a reuşit sa identifice problema şi să o ajute pe micuţă să depăşească acest moment dificil.

Maria a ales să continue terapia şi după acest episod. Simţea că ceva nu este rezolvat. Dar de data asta era vorba despre ea. Maria e o femeie minunată, o femeie normală, ca noi toate. Dar cu o dorinţă extraodinară de a înţelege ce se petrece cu ea şi de a rezolva problemele pe care le are în viaţa de zi cu zi. Maria este un munte de putere şi de perseverenţă. Vine în continuare cu regularitate la cabinet, o dată la două săptămâni.

Sunt recunoscătoare pentru oamenii pe care îi întâlnesc prin prima meseriei. Sunt oameni de la care pot afirma cu toată tăria că am ce învăţa. Maria mi-a demonstrate că dacă vrei, poţi! Vă mulţumesc pentru încrederea pe care mi-o acordaţi şi voi continua sa împărtăşesc cu voi poveşti care sper să vă inspire.

Nu am folosit numele real al eroinei noastre 😊 pentru a-i proteja identitatea.

Phone: 0739-000-550
Str. Muzeul Zambaccian nr.33, et.2
Bucuresti, Sector 1, Romania