CUM GESTIONĂM EMOŢIILE DIN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ?

Sărbătorile de iarnă. Prilej de bucurie, timp petrecut cu cei dragi şi momente de recunoştinţă pentru anul ce tocmai a trecut. Aşa arată tabloul perfect. Şi, da, acesta există! Mulţi oameni reuşesc să se bucure din plin de această perioadă magică.

Există însă şi persoane pentru care perioada Sărbătorilor este mai dificilă. Am văzut recent un mesaj care mi-a atras atenţia. Spunea astfel ‘’E în regulă dacă nu simţi că e cea mai fericită perioadă a anului’’. Cred că în această perioada, pe mulţi dintre noi, ne încearcă o gamă variată de emoţii şi sentimente. Trecem uşor de la bucurie, la tristeţe, de la împăcare la neliniştite, de la dor la regăsire.

Vreau să vă spun că este în regulă. Toate acestea sunt sentimente normale şi ar trebui să le acceptăm aşa cum sunt. Să găsim în noi puterea de a încerca să ne înţelegem mai bine şi de a-i înţelege şi pe ceilalţi.

Din cauza contextului actual, sentimentele de singurătate se pot acutiza în această perioadă. Suntem izolaţi de aproape un an, depărtarea de cei dragi devine din ce în ce mai grea şi ne-ar plăcea să stăm la masă cu prietenii şi familia. A ajuns să ne fie dor de ‘’haosul’’ meselor în familie, de agitaţie, de forfoteală şi de toţi cei prezenţi. Din nou, toate aceste lucruri sunt perfect normale. Şi pentru a ne putea bucura de aceste lucruri pe viitor, este recomandat ca în acest an să apelăm la videoconferinţe şi să ne vedem cu cei dragi în spaţii deschise, respectând normele de protecţie.

Foloseşte aceste momente de linişte în beneficiul tău. Reflectează asupra anului ce tocmai a trecut. Pune pe foaie ce ai făcut bine, ce realizări ai avut, ce ai învăţat. La final, pune şi câteva obiective pentru noul an. Acest exerciţiu te ajută să pui în perspectivă şi să ai o privire de ansamblu asupra anului.

Ieşi afară. Mergi la plimbare în parc, aleargă pe munte, plantează un copac. Este important să iei vitamina D în această perioada din sursă naturală.

Răsfaţă-te. Găteşte ceva bun de Crăciun. Sau comandă, dacă nu ai dispoziţie să găteşti. Mie sigur îmi e dor de un cozonac de la mama. Voua de ce vă este dor?

Găseşte motive de bucurie în fiecare zi. A mai rămas puţin din acest an şi dacă nu ai reuşit să te bucuri de el, încearcă acum, pe final.

Sărbători cu bine!

Phone: 0740 222 212
Str. Muzeul Zambaccian nr.33, et.2
Bucuresti, Sector 1, Romania