Frica. Frica de moarte.

Frica. Frica de oameni, de oameni noi, de situatii mai vechi sau mai noi, de locuri noi, de joburi noi, de a conduce masina, de accidente, de inaltime, de evaluare, de cadere, de inec, de boala, de esec, de moarte.
O parte din fricile noastre sunt innascute, iar altele dobandite, insa, oricum am fi primit aceste frici, ele devin parte din noi, se lipesc de noi si ne insotesc ca si cum ar fi prelungirea noastra.
Dar ce este frica? Frica este o emotie negativa in relatie cu un stimul, un obiect sau o situatie obiectiva. Ea ne avertizeaza asupra unui pericol extern, este o reactie normala a organismului fata de pericole reale.
Frica indeamna la prudenta in abordarea situatiilor neclare si protejeaza individul in conditiile vitrege ale mediului. In lipsa fricii, specia umana ar fi disparut de mult timp.
De multe ori, insa, frica ne blocheaza si genereaza un conflict intre nevoia de a invata lucruri noi ori de a evolua si teama de esec. Si atunci renuntam. Ramanem in zona noastra de confort care ne fereste de esec, ramanem in siguranta. Murim si nu stim ce am fi putut fi. Este atat de simplu si, in acelasi timp, atat de adevarat.
Cum ar fi insa, daca ne-am imprieteni cu frica noastra, daca am actiona impreuna cu ea si nu impotriva ei? Daca ne-am folosi de aceasta emotie tocmai pentru a ne schimba, acceptand-o, fara a o lasa sa preia controlul!
Atunci cand ne temem de ceva, exact acel lucru ar fi de facut, iar frica ne va insoti si va avea grija de noi.
Daca ne imprietenim cu frica noastra, ea devine puterea noastra.
Este de vazut ce e de fapt in spatele fiecarei frici si de unde vine ea. Care sunt mecanismele de aparare pe care le activeaza.

FRICA DE MOARTE
Frica de moarte e fundamentul celor mai multe frici pe care le avem.Atacurile de panica au ca fundament frica de moarte.
Tuturor ne e frica de moarte. Si totusi…singura certitudine este moartea. Medicamentele si tratamentele nu sunt menite sa dea moartea inapoi, ceea ce ar fi imposibil, ci a creste durata si calitatea vietii. Imprietenirea cu moartea, flirtul cu ea reprezinta o modalitatea de a o imblanzi. Frica ne indeparteaza de pericolul mortii, dar prea multa ne aduce in preajma ei.
Frica de moarte este una din vulnerabilitatile noastre. Nu putem controla nici moartea noastra, nici pe cea a celor din jur.

Phone: 0739-000-550
Str. Muzeul Zambaccian nr.33, et.2
Bucuresti, Sector 1, Romania